Go Kart, Grängesberg

27 - 29 Augusti 2010

Nordic Husbilsklubb har många strängar på sin lyra! Sista helgen i Augusti (2008) var det dags för Nordic Husbilsklubb mästerskap i Go-Cart. Av olika anledningar hade det varit uppehåll ett år men nu hade Ragnhild och Bernt (119) återigen inbjudit till Go-Cart mästerskap i Grängesberg. Under fredagseftermiddagen (den 29/8) kom den ena Nordic efter den andra och innan mörkret kom hade även Katy och Arne (51) med medföljande anlänt. De brukar ha hand om kön när det gäller inkörning till träffar!


Efter en lugn fredagskväll med uppladdning inför lördagens tävlingar vaknade vi upp till ett fint tävlingsväder. Vi var nu 14 Nordicbilar på plats. Dagen började med sedvanlig morgonsamvaro och taktiksnack. Undertecknad, som aldrig suttit i en Go-Cart förstod inte vad de talade om. Innerkurva, tvärbroms, tangentriktning, stå på etc. – jag stod där som ett frågetecken och detta gällde även min fru, Ia. Vad har vi gett in oss på, var den stora frågan!


Nåväl snart var det dags för övningsheat för blåbären – klassen som jag tillhörde!


Sedan talade de om kvalheat, A-final och B-final. Jag låtsades som om jag begrep snacket. Vi fick nummerlappar att ha på armen – tufft tyckte jag – nu är man en bland de stora grabbarna. Efter att alla tagit på sig hjälmarna så kändes det att vi var nog lika duktiga allihop. Det gick inte att urskilja vem som var vem. Det kändes att man var en av dem!


Efter att jag åkt kvalheatet förstod jag att jag kommit med i B-final. Fine - tänkte jag! Efteråt förstod jag att det bara var en A- och en B-final.


I A-finalen tog Roger (81) sin vana trogen täten direkt och ledde från start till mål – han är därmed den mångfaldiga Nordic Husbilsklubbs Mästaren i Go-Cart. Han är obesegrad – Grattis Roger. Kjell G (270) bevakade sin andra plats från start till mål. Bra gjort! Tredje platsen totalt var så när att beläggas av Eva - Lena (81) om inte klubbkamraterna hade prejat henne i sista kurvan. Eva-Lena vann överlägset damklassen – som vanligt. Grattis Eva - Lena!

 

Senare på lördag eftermiddag fick vi en mycket uppskattad guidning i det gamla gruvområdet, dynamitfabriken etc. av Bernt (som själv verkat där). Sjukhuset som funnits där, lades ner i början av åttio-talet. Nu var det bara sly där. Hur gamla är vi egentligen???


Efter en kort siesta var det dags för supén. Fantastisk god mat och trevlig samvaro. Efter supén var det dags för bubbelbad med efterföljande drinkar eller drinkar direkt!


Från Nordic Husbilklubb vill vi framföra ett stort och varmt tack till Ragnhild och Bernt för Go-Cart-träffen. Vi kommer gärna igen. Vi vill också framföra ett tack till värdarna på Grängesberg Go-Cart för ett bra arrangemang och stor generositet.


Noterat av Rune (284)

Den goda middagen serverades efter en välbehövlig siesta!


Oj, vad det smakade gott!