Årsmötesträff, Munkedal

10 - 12 Juni 2011

Munkedal - Träffen

....eller, så gick det till slut!

Pingsthelgen inföll sent, mycket sent detta år. Närmare bestämt 11-12 juni, endast 2 veckor före midsommar! Detta faktum gjorde att vi allihop förväntade oss en solig och varm träff. Vi hade en varm och god period strax innan och i vissa delar av vårt avlånga land var det 28 grader och shorts-väder ända in på fredagen. Vi som bodde i sydvästra Sverige hade redan dagen innan fått uppleva en dramatisk temperaturförändring. Samtidigt som ett mastigt regnväder drog in dalade tempen till knappa 12 grader. Det var bara att bita ihop, gilla läget och lasta in vinterjackan igen. Vi har åtminstone varma goa bilar att bo i!

Fredag morgon innebar tidig uppstigning för oss alla. Carl-Åke och Birgitta infann sig tillsammans med Elsa och Sune i god tid före inkörningens början. Undertecknad med maken Karl-Evert tog vägen om vårt stora köpcentrum för att inhandla helgens nödvändigheter. Med i bagaget fanns också några kilo nyfiskade Skaftö-räkor! 
Meningen var att vi skulle försöka ställa upp bilarna i snygga rader allteftersom de rullade in. Det kom på skam omgående! Väl framkommen till den stora grusplan som utgjorde vår uppställningsplats fann vi att de flesta skulle få strandtomter att stå på! En ansenlig mängd regn hade fallit under natten. Uppställningen blev tämligen oordnad!
Några bilar hade redan kommit och de andra rullade in allteftersom dagen gick. Incheckningskaffet fixades och serverades tillsammans med Elsas underbart goda hembakade kaka. Under eftermiddagen var det fri tid för mingel och många satt i den mysiga restaurangen, trots att det var kallt och ruggigt. Det är ju alltid så roligt att träffa sina gamla vänner igen, särkilt efter den långa vintern. Tyvärr var inte alla försedda med varma kläder, utan många satt och frös. Sommaren hade ju kommit (trodde vi ja!)

Fredagskvällen avslutades med gemensamt knytkalas i Restaurangbyggnaden. Som tur var blåste det från rätt håll, så vi fick lite lä i kylan. Solen tittade också fram och värmde våra frusna kroppar. Några grillade, andra hade smörgåstårtor och annat gott med sig. Kylan gjorde att de flesta bröt upp tidigt och fortsatte umgänget i bilarna.


Natten mellan fredag och lördag regnade det återigen kraftigt. Det höll alldeles på att spoliera den trädgårdspromenad, som var inplanerad under lördagsförmiddagen. Men som på beställning upphörde regnet och kom endast i små skurar.

Så var denna Pingstträff till ända. Som vanligt när man varit involverad i något, känns det väldigt tomt när allt är över. Sammanfattningsvis kan man säga att vi trots vädret hade en fin helg med bra gemenskap. Vägen från beslut till verkställande var lång och innehållsrik. Vi har haft sanslöst roligt under tiden vi planerade och fått många nya vänner, som vi fortfarande har regelbunden kontakt med.


Ett stort tack till alla er som kom och gjorde oss sällskap kylan! Ett särskilt tack till Elsa och Sune och alla ni som hjälpte oss att styra skutan i hamn. Ett alldeles speciellt stort tack till Örjan med personal för den otroligt fina servicen vi fick av er som jobbade på Munkedals Folkpark, för trädgårdsbesöket, för den mycket goda maten och för det trevliga bemötandet!

Ett varmt tack till Leif som bidragit med foton till denna lilla historia.


Stafettpinnen är nu överlämnad till nya värdpar, som kommer att ta emot oss i Ockelbo  Pingsten 2012 Gissa om vi kommer!?!


2011 års värdpar, Birgitta och Carl-Åke 212 och Agneta och Karl-Evert 311, tackar för sig

Nedtecknat av 
Agneta 311

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen