Kort - Vasan


26 Februari 2010


Nordic-Husbilsklubb åkte Kortvasan för 5:e gången!

Den 26 februari 2010 var det åter dags för Kortvasan för Nordic – Husbilsklubb. Det var nu 5-årsjubileum för oss – det var för 5 år sedan vi började med Kortvasan i klubben.  I år var vi fler anmälda än någon gång tidigare – sammanlagt ett 40-tal tillsammans med killarna (nu det bara killar, tyvärr) från Nordic Husbilar AB. Det blev dock ett antal bortfall p g a olika anledningar, men vi var i alla fall ett 30-tal på startlinjen i Oxberg! 
Möjlighet att träna skidåkning inför loppet har inte saknats oavsett var i landet man bor. Vilken vinter vi haft. Har inte skådat sådan vinter i Märsta under mina snart 50 år här. 
Från skidåkningssynpunkt har det varit helt perfekt – kanske lite väl många köldgrader emellanåt. (Vi firade nyåret i Tandådalen och där blev det inte så mycket skidåkning p g a kylan.) 


I Mora var det riktigt kallt på nätterna dagarna före Kortvasan. På Kortvasadagen var det  minus 7-8 gr vid starten. Snöfall på natten men inget snöfall under loppet.
Vi var runt 25 Nordicbilar på Moraparkens Camping som hade kommit till torsdagkväll. Nordic Husbilar AB kom sedvanligt på kvällen med ett start-kit till åkarna förpackade i en stilren Nordic ryggväska. 

På fredagen åkte vi buss i vanlig ordning till startplatsen i Oxberg. Smidigt och bra.
De flesta av oss startade kl 10.45 , 4:e startgrupp, alla av oss som anmält sig före 1 juni. Starttid erhålles efter anmälningstidpunkt. Ju tidigare anmälan ju tidigare starttid. En tidig starttid är alltid en fördel. I år var antalet deltagare över 7400. 

Förhållandena var hyfsade under loppet – vissa fick bättra på fästet och kanske också glidet. Spåren var fasta och bra och var ganska bra även för dem som startat i de sista startgrupperna.
Ungefär halvvägs till Mora hade Nordic Husbilar AB en egen kontroll för oss och bjöd på energitillskott och glada tillrop. 

Alla av oss som startade genomförde loppet. Grattis till oss alla! En del hade riktigt bra tider som toppades av Nordic Husbilar AB:s företagsledning – Stefan och Per. Men som jag framfört så många gånger förr det är inte tiden som räknas utan prestationen. 

Efter dusch och lite relax var det dags för den sedvanliga Kortvasa-supén på restaurang ” Vi på Hörnet” med god mat och trevlig samvaro – vi var ett 45-tal där. 

Nordic-Husbilar AB överraskade oss åkare med att utdela en specialdesignad 5-års jubileumsmedalj. Uppskattades mycket. Ett stort tack! 

En annan punkt under kvällen var, traditionsenligt, en för dagen skriven och framförd sång till eget ackompanjemang av Bengt (107). Bengts referat från Mora inkl sången kan ni läsa på annat ställe på/i  Hemsidan/KlubbNytt. 

På lördag eftermiddag hade vi gemensam korvgrillning som Astrid och Owe (267) och Ulla och Bo (168) fixat. Mycket trevligt. Tack för initiativet!

 

På söndag var så dags att lämna Mora för denna gång och hoppas på återseende i Mora den 25 feb 2011. Anmälningar mottar jag från både gamla och nya åkare redan nu. Vi avser att skicka in anmälan före maj månads utgång för att få tidig startgrupp.

 

Jag önskar alla en trevlig avslutning på vintern och så ses vi på årsmötet i Östersund i pingst! / Rune (284)

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen