Höstträff, Kalhyttan

11 - 13 Oktober 2013
Torsdagen den 10 oktober börjar vi vår elfte resa med Balder. Resans mål är Kalhyttan utanför Filipstad, där fam. Bundsen ordnar spontanträff. Första stoppet blir Torp, där vi köper lite mat och skaldjur till kvällen. Därefter kör vi upp till Mariestad för att kika på ställplatsen i hamnen. Den är öde och tom, så vi far vidare  upp till Sjötorp för att övernatta där i stället. Väl framme är det mörkt och ställplatsen är öde. Vi äter skaldjur till middag.  Sent på kvällen får vi sällskap av en ” komma-sent-ta-el-och-åka-tidigt-utan-att-betala-Carthago”. Snopet för honom, men el och service är avstängd för säsongen. Han åker tidigt på morgonen igen.


Fredagsmorgonen bjuder på sol och krispigt kall höstluft och underbara höstfärger.På fredagen åker vi vidare mot Filipstad.
Lunchkorven äter vi på Prästbäckens rastplats. Vi är framme i Kalhyttan vid 14-tiden.
GPS tar in oss genom en kostig i skogen. När vi väl har parkerat går vi den rätta vägen fram och tillbaka. Vi fattar inte att vi kunde missa den rätta infarten med den skyltningen som finns. Solen gassar och vi sätter oss utanför lokalens solsida och väntar.

Arbete pågår med grusning av P-platsen.


Vid 16-tiden kommer värdinnan, Britt-Marie Bundsen och ytterligare några husbilar. Vi blir totalt 8 bilar. Trevligt att så många kommer!


På kvällen blir det lägereld och korvgrillning. Vi sitter ute runt brasan ganska sent. Sen sover vi gott för att vakna till en klar, kall och solig lördag.

På lördag morgon äter vi frukost och löser Melodikrysset, varefter vi tar en gemensam promenad. Några går 1,5 mil och andra (vi) 1,5 km. Kantareller i skogen blir plötsligt mer intressant än en långpromenad. Kantarellskörden blir god och benen trötta av allt klivande upp och ner över tuvor och snår.

Efter promenaden bjuds det på kaffe och hembakat i solskenet. När benen fått vila en stund går vi en kort tips-promenad, som avslutas med varm blåbärssoppa med punch i.   Mmmmm, så gott!


Mot kvällen blir det grillning vid lägerelden på nytt, följt av gemensam samling i lokalen. Efter kl 22 är det läggdags. Då larmas lokalen på automatiskt.
 

Söndagen blir lika solig och fin, så vi tar en ny promenad i kantarellskogen.
 Vi äter en god lunch i Filipstad tillsammans med Elsa och Sune Johansson och  Anette och Kjell Cederman. 


Hemresan sker sedan i lugn takt. Det hinner bli mörkt och vi får möjlighet att prova den nya ledbelysningen på bilen. Den lyser starkt långt och vitt. Vi är mycket nöjda.


Ett stort tack till Britt-Marie och Christer Bundsen för denna trevliga träff i fin miljö!


Nedtecknat av

Agneta N 311