Kort - Vasan

22 Februari 2013

För andra året åkte min hustru, Katy, och jag till Mora för att vara med vid Kortvasan.  Vi åkte, torsdagen före Kortvasan, från Solna via Gävle och Falun. Det ska enligt GPS:en vara en snabbare, men längre, väg till Mora nu när det går motorväg förbi Uppsala.  Vi gjorde en avstickare till Leksands knäckebrödsfabrik där vi köpte en kartong med andrasortering till ett fördelaktigt pris. Under eftermiddagen anlände vi till Mora Parkens camping och då var nästan alla klubbmedlemmar redan där. Tidigare under dagen hade Nordic Husbilar haft en visning.


I november fick vi en av de sista platserna på ”vårt” område på campingen och det medförde att flera klubbmedlemmar tyvärr inte fick plats på samma ställe.  Nu är område 2xx reserverat för oss, inför Kortvasan 2014, till den 1 september – mer information kommer. Vi var ungefär 25 Nordicbilar på campingen varav några supporterbilar


På torsdagseftermiddagen gick Katy och jag till det jättelika tält där man delade ut nummerlappar. I tältet ordande dessutom olika utställare en mässa och många hade mindre tävlingar, som Biltema där Katy hade tur och skicklighet att ta hem priset.

På fredagsmorgonen gick de som skulle åka Kortvasan till bussarna som går till starten i Oxberg. I år var 31 klubbmedlemmar - med barn och barnbarn - samt 10 från fabriken anmälda till KortVasan.  Av olika anledningar kunde 11 inte starta. Bundsens ordnade, inför Kortvasan, två träningsträffar, som vi tyvärr inte kunnde delta i.


Nordic husbilar hade, efter två tredjedelar 3-mila loppet, en rikligt utrustad vätskekontroll, som i år bemannades av Christer Bundsen och Elsa Johansson från klubben.


Vädret var något kallare än förra året så spåren såg ut att hålla bättre. Mot slutet går spåren genom Mora Parkens camping och strax före en av de sista korta uppförsbackarna, alldeles intill Nordicbilarna, stod några av oss, som inte åkte, och hejade på. Det är inte lätt att hitta våra åkande bland alla andra då alla ser mer eller mindre likadana ut. Av Nordic Husbilar fick de åkande i år en svart stickad mössa med Nordicloggan på, men det är många andra som också har svarta mössor. I år Stefan Andersson från Nordic Husbilar AB snabbast. Klubbåkarna var inte riktigt lika snabba, där var Ingemar Ekelund, Nordic 361, snabbast med Rickard Zaring, Nordic 529, på andra plats. Bara tre minuter längre tid tog det för den snabbaste damen Susanne Kollberg, Nordic 361 och en minut till för Marianne och Louise Edlund, Nordic 83.

På fredagskvällen gick 47 av oss till restaurang Strand Kök och Bar, där vi i år fick en alldeles egen avdelning, och åt våra goda förbeställda rätter i ett välordnat arrangemang. Där framförde jag min beundran till alla de åkande och min uppskattning till supportrarna och ett särskilt tack till Klaes Lindau, som på ett mycket förtjänstfullt sätt samordnat träffen.

Lördagsförmiddagen ägnade några av oss åt att följa Tjejvasan. Stämningen var hög vid målet, som ligger nära campingen, och det var spännande när segrarinnan gick i mål. Spåren höll sämre än under fredagen, eftersom det var plusgrader, så många tjejer, som kom sent, var rejält trötta. Melodikrysset sändes direkt från Mora och några klubbmedlemmar gick dit. Britt-Marie Bundsen blev intervjuad i radiosändningen.  På eftermiddagen bjöd klubben traditionsenligt på grillad korv vid bilarna. Vi var 35 som då hade en trevlig stund tillsammans.

Under söndagen åkte de flesta av oss hemåt. Några hade åkt tidigare och några stannade längre.  


Arne, Nordic 51