Försommarträff på Kinnekulle

30 Maj - 2 Juni 2019

Årets träff på Kinnekulle infaller den 30 maj - 2 juni 2019. Kristi Himmelsfärdshelgen ligger sent i år. Vi är 9 anmälda Nordic-bilar och vi far dit någon dag i förväg för att njuta av nyttiga promenader och Ramslöksdoft. Vi möts av blandad väderlek och krispig luft. Ena dagen sol, frisk vind och 12 grader, nästa dag mulet 7 grader och regnskurar. Naturen grönskar frodigt och det är full fart på fågelsången i skogen. Ramslöken blommar fortfarande, men är på återgång. Sommarblommorna har redan kommit på ängarna och blomsterprakten är stor! Många olika blomdofter blandas med lökdoften.

På onsdag morgon vaknar vi ensamma i Stenbrottet. Under dagen rullar det in 3 Nordic-bilar. Vi umgås ute i snålblåsten och promenerar till Munkängarna. Under dagen når temperaturen hela 11 grader. Vi söker lä och har jackorna på. Vädret är idealiskt för promenader som kan genomföras utan att svettas allt för mycket.

På torsdagen den 30 maj, Kristi Himmelsfärdsdagen, blir vi till slut 9 Nordic-bilar + 19 bilar av andra märken i Stenbrottet. Vi promenerar under förmiddagen. På eftermiddagen blir det regn och kall vind. Var och en kryper in sin bil och slår sig till ro för kvällen.

Fredagen den 31 maj blir det åter sol, nu stiger termometern till hela 16 grader. Idag är det dags för den sedvanliga promenaden till Café Utsikten. Här serveras goda räksmörgåsar följt av Klings glass. Mums så gott! Vid återkomsten till bilarna sitter vi ute i solvärmen och umgås, grillar och bara mår bra. Kjell har ordnat en liten tipspromenad med kluriga frågor om Kinnekulle.
På kvällen är det också dags för den s.k. "Nattvandringen", som består av en slinga på EN mil från Hällekis, upp över utsikten, ner genom stenbrottet och tillbaka till Hällekis. Vandrarna passerar stenbrottet till taktfast trummande av små trumpojkar. Trummorna ekar i hela stenbrottet på ett mäktigt sätt. Vandringsleden lyses upp av marschaller och eldar. Det är stämningsfullt. Våra duktiga kompisar Sune J N188, och Britt-Marie och Christer Bundsen N474 tog sig runt oskadda.

Lördagen den 1 juni är det 13 grader och regnar hela dagen! Det blir en vilodag efter all motion vi fått tidigare i veckan. Det är bara att stanna inne och vila trötta ben. Några väljer att fara hemåt redan idag. På eftermiddagen blir det såpass uppehåll att vi kan ta en promenad. Säga vad man vill, men vår träff i Kinnekulle Stenbrott är nog den nyttigaste av alla. Miljön runt stenbrottet inbjuder till vandringar och upptäcktsfärder. Här blir det många och ibland långa promenader.

På Söndagen är det åter sol och skönt väder. Efter en förmiddagspromenad och en stund i solen är det dags att bryta lägret och åka vidare. De flesta åker hemåt. Våra norrlandsrävar i bil nr 527 väljer att åka norrut mot midnattsolen coh Ishotellet.
Vi väljer att åka vidare, bunkra upp och styra mot nästa mål....Lindesnäs och Pingstträffen.

Vi har haft en omväxlande helg med mycket stärkande promenader och trevligt sällskap.

Vi tackar Kjell och Anette i N416 för en mycket trevlig träff! Det gör vi gärna om nästa år igen!

Vid pennan: N311, Agneta Rosén-Andersson
Foton: Agneta Rosén-Andersson, Karl Andersson och Sven-Erik Nord