Vinterträff Mora

8 - 10 Februari 2019


Årets första träff anordnades den 8-9-10 februari av N 316, Irene och Klaes Lindau.
Det blev en efterföljare till den trevliga träffen vi hade i Ånnaboda året innan. Tyvärr har den campingen bytt ägare och det var svårt att få gehör för våra önskemål även detta år. Därför flyttades träffen till MORA och MORAPARKENS CAMPING, vilket fungerar bra för alla. Under träffen får vi tillgång till samlingslokal. Det finns fina välpreparerade skidspår för den som önskar åka skidor och stadens centrum ligger på gångavstånd. Här finns affärer och matställen så att alla blir nöjda.


Redan tidigare under veckan rullar flera Nordicbilar in. Man passar på att ta sig några extra dagar i det vackra snölandskapet. På fredagskvällen är skaran fulltalig och vi blir sammanlagt 17 Nordi-bilar på denna träff.
Till att börja med bjuds vi på gnistrande nysnö och några minusgrader. Under helgen sker väderomslag och det blir töväder. Snön sjunker ihop märkbart och det regnar. Sen lika plötsligt fryser det på och det börjar snöa igen.


Helgen ägnas åt skidåkning, promenader och umgänge och fika i samlingslokalen. På lördagen blir det gemensam korvgrillning. På lördagskvällen äts en gemensam middag i restaurangen och kvällen avslutas i lokalen.


På söndagen åker många hem igen. Några väntar kvar till på måndagen.


Vi tackar Irene och Klaes för en trevlig träff och hoppas att vi får återkomma nästa år igen.


Vid pennan Agneta N 311

Foton: Irene N316 Lindau, Elsa N188 Johansson, Maria N642 Gilljam, Karl N311 Andersson