Kort - Vasan


20 Februari 2009


Nordic Husbilsklubb åkte Kortvasan för 4:e gången. 

Den 20 februari 2009 var det åter dags för Kortvasan. Vi åkte till Mora några dagar innan för att åtminstone få några skidmil före loppet. Hemma i Märsta hade det fram till dess inte funnits snö – men i skrivande stund (Vasalopps söndagen) finns det så det räcker för skidåkning. 


I år var vi några färre än vanligt som kom till start. Anledningarna till bortfallet var varierande  - sjukdom, familjeangelägenhet, resa etc. Till råga på allt var det två av deltagarna som råkade ut för en trafikolycka i det hala väglaget på väg till Mora. Som tur var blev det bara materiella skador – båda bilarna (personbilen och husbilen) blev dock körodugliga. 


Under veckan var det förhållandevis kyligt med lite snöfall varje dag. Och så var det även Kortvasa – dagen. Vi var ett 30-tal (tillsammans med Nordic-killarna) som stod på startlinjen i Oxberg kl 10,45 då vår startgrupp fick ge sig iväg. Föret var kärvt p g a snöfallet. Även om det gick tungt tog sig alla startande till målet i Mora utan några malörer. Eftersom det inte är en tävling, mer än möjligen med sig själv, så har åktiden ingen betydelse utan det är prestationen som räknas. Det fanns deltagare från klubben som åkte riktigt bra – tidsmässigt sett. Vi tackar Nordic Husbilar AB för vätske-/tilltuggs-kontroll efter halva sträckan. Servicechefen Klas var den som servade oss där. Mången tack. 

Skidåkare i spåret!     Foto:Klas Bergman,  se också "Pers Vasaloppssida"

Efter dusch och lite vila var det dags att bege sig till restaurangen ”Vi på Hörnet” för en gemensam Kortvasasupé. Stämningen var hög som vanligt och maten smakade alldeles förträffligt. Klubbens egen trubadur (Bengt 107) hade i sedvanlig ordning plitat ihop ett par sånger och som han framförde till eget ackompanjemang på ukelele. Mycket bra, Bengt! Tack för det. Visorna finns på "Bengts Vasaloppssida"


På lördagen var det en del Nordicbilar som lämnade campingen för denna gång. De som var kvar tittade först på Tjejvasan och samlades sedan på initiativ av Astrid 267 till gemensam korvgrillning. Mycket trevligt! Tack Astrid! I samma veva som grillpartyt var slut kommer Agneta (vår webbmaster) och Karl-Evert (311) med söner  inrullande till campingen på väg hem från Idre. 

Grillparty i snöfallet, dagen efter.      Foto: Rune Thöni

På söndag när vi skulle lämna Mora var det tidvis ymnigt snöfall. Resan hem gick dock bra i det smutsiga väglaget.


KORTVASAN 2010 


Nu gäller det att börja förbereda sig för nästa års Kortvasa då vi också firar 5-årsjubileum. Nordic Husbilar AB har lovat  något alldeles extra med anledning av jubiléet. Spännande! 


I sedvanlig ordning tar jag (Rune 284) emot anmälningar fr o m nu och till 23 maj 2009. Vi måste nämligen anmäla oss före 31.5.2009 för att få en tidig startgrupp – vilket är en fördel – och en lägre anmälningsavgift (350 kr varav Nordic sponsrar med 100 kr alltså samma avgift som i år  (250 kr netto)).


Jag har redan nu ett antal anmälningar men det finns plats för många, många fler både gamla och nya åkare!


Beträffande camping så förordar jag att redan nu boka plats på Mora Parken område 2 (telefon 0250 27600) – ange att det gäller Nordic. Ju tidigare man bokar ju större chans är det att få plats på område 2. Jag har hört med Mora Parken om det går att få ex vis område 2 reserverat för Nordic-bilar Kortvasa-helgen men de säger sig inte kunna göra detta, men rekommenderar att vi bokar plats så tidigt som möjligt.


Med skidhälsningar


Rune (284)

Här finns ytterligare en berättelse från den här träffen