Årsmötesträff, Östersund

21 - 23 Maj 2010

Nu har Nordic Husbilsklubb haft sitt 15:e årsmöte. Detta var i år förlagt till Östersund och värdparet var Viola och Åke (344). Vi anlände till Östersund och träffplatsen på fredag förmiddag. Där fanns redan ett 10-tal Nordicbilar vid Storsjöns strand– en fantastisk fin plats. Vädret fanns inget klaga på – strålande sol från klarblå himmel hela dagen.


Bilar anlände allt eftersom under fredagen och innan kvällen var vi ett 40-tal bilar med klubbmedlemmar från Piteå i norr till Karlskrona i söder. För vissa av deltagarna var att åka Nordic Husbil för bekvämt så de valde att cykla till pingstträffen i stället. Kan ni gissa vilka de var? Det var förra årets värdpar, Monica och Bärt (299), alltså de som hade längsta vägen till Östersund. De bor utanför Karlskrona och hade cyklat ca 100 mil – de skulle vara tillbaka hemma till midsommar så de drog iväg på söndagsmorgon och skulle göra en avstickare till Kristinehamn på vägen ner till Karlskrona – det lär väl bli mer än 100 mil på hemvägen! Som synes av bilderna var bostaden för dem ett mysigt tvåmannatält.

Från uppställningsplatsen var det några 100 m till shoppinggatan i city. En del tog en promenad dit andra bara njöt av det fina vädret vid Storsjöns strand. Framåt kvällen doftade det grillat här och där och kvällen avslutades med att tillsammans njuta av den fina solnedgången. Pingstträffen hade börjat bra!

Vi satt utanför bilarna i det fina vädret och umgicks. Plötsligt kommer det två cyklister med full packning cyklande till vår uppställningsplats – jag tänkte först att de tyckte väl att det såg så mysigt ut så de kommer för att samtala med oss. Jag trodde inte mina ögon när jag då ser att det är Monica och Bärt – jag har inte riktigt fattat det än. Imponerande. Vilken reseberättelse vi kommer att få på Hemsidan och i KubbNytt. Jag ser framemot den! ( För något år sedan gjorde de en dubbelt så lång cykeltur d v s ca 400 mil, t o r Karlskrona – Karesuando. Gör om det om ni kan! Jag kan det inte.)

På lördagsmorgon var inte vädret lika fint men helt ok för vi skulle åka buss på sightseeing dels i city och dels besök i Frösö Kyrka och Vilhelm Petterson-Bergers Sommarhagen.Vi fick en fantastisk faktaspäckad och trevlig guidning i bussen av Mona och i Sommarhagen av Monas dotter Ulrika. Bussen rattades smidigt och elegant av pingstträffens värd Åke. Då vi var så många fördelades deltagarna på två turer med samma guider och chaufför.

Under guidningen och även efteråt hade Ove A (Nordic Husbilar AB) husbilsvisning. Vad jag kunde se var det en jämn ström av intresserade ortsbor/besökande. Ove såg ut att trivas och det tolkar jag som att Nordic Husbilsklubb sannolikt kommer att få nya medlemmar som resultat av visningen.

Efter guideturen fick vi någon timmes relax innan det var dags att bussas till Furuparken för årsmöte och middag. Även under resan till Furuparken guidade Mona och berättade om hus och stadsdelar vi passerade. Mycket trevligt. Värden tjänstgjorde åter som chaufför t o r.

Årsmötet avklarades på mindre än en timma. Som vanligt var stämningen god och positiv anda rådde.
Efter årsmötet var det dags för supén. Stämningen var på topp och maten var mycket god och ingen behövde gå hungrig därifrån – då det var rikligt med mat
Vid kaffet tog lotterigeneralen, Birgitta, till orda och förrättade dragningen. Prisbordet var stort och vinsterna var skänkta av Östersundsföretagen Mårten Maskin, Jämtbil, Molunds Fritid, Frösö Husvagnar och OK/Q8 Bilägarna samt av Nordic Husbilar AB, Kristinehamn.
Lotterigeneralen har också meddelat att det inte är svårt att bli av med lotterna – vi är duktiga på att köpa lotter och därmed ger vi också ett bidrag till vår klubbkassa. 

Avslutningsvis vill jag framföra ett stort och varmt tack till värdparet Åke och Viola (344) för en mycket fin och välordnad pingstträff på alla sätt – fin uppställningsplats, fint program, fin guidning, bra logistik etc .


/Rune (284)