Höstträff, Kalhyttan

10 - 12 Oktober 2014
Torsdagen den 9 oktober

lämnar vi Skaftö i Balder och åker mot Arildsbo i Tanum. Meningen var att vi skulle övernatta i Sjötorp, men efter ett telefonsamtal från Birgitta o Carl-Åke, lägger vi ratten och kör förbi dem i stället. De vill ha sällskap mot Filipstad, men behöver ha en natt hemma för att packa om bilen och lite annat.

På kvällen ägnar vi oss åt en ohämmad kräftfrossa. Det regnar kraftigt under natten.

Fredagen den 10 oktober 2014  
står en ovanligt morgonpigg Birgitta utanför bilen redan vid 9.30 och är klar att resa.
Vi åker i regnigt väder över Bullaren på vackra nyasfalterade och kurviga vägar.
I Åmål rastar vi nere i hamnen och äter en snabb lunch. Här ligger det fortfarande många båtar kvar i sjön. Det är lugnt och gott om plats på parkeringen.

Färden går sedan vidare och vi är framme i Kalhyttan vid 14-tiden.
Vi är inte först på plan, det har redan kommit 7 bilar. Sent på kvällen rullar den 17:e och sista bilen in. Vi äter middag i husbilen och umgås sedan i lokalen under glada skratt och tokigheter.
De flesta har beställt pizza, ett faktum som vi missade totalt. Vi "åt" varsin öl istället.
På natten regnar det igen.

Lördagen den 11 oktober 2014 tar vi turer i skogen. Några går 5 km och andra går 3, allt efter lust och ork. Det är uppehåll och gott om både mygg och trattkantareller. Några tar vara på svamplyckan och går flera turer. Idag är vädret bättre. Det är uppehåll, men marken är väldigt blöt.

Klockan 18 på lördagskvällen träffas vi i lokalen för en gemensam måltid. Vi har redan ätit middag, så vi nöjer oss med lite ost och kex.
Conny har med sig en egen liten räkmacka med ett helt berg av räkor på. Närmare bestämt ligger det ett helt kilo färska räkor på hans lilla smörgås. Vi retas med honom för vi tror inte att han ska orka äta allt själv. Efter halva mackan tar det stopp och han delar slutligen med sig. 7 räkor går till Ingemar och 1 räka går till Ulf. Vi skrattar så vi gråter. Ikväll är det ovanligt mycket tokigheter på gång i Nordic-gänget.


Allt roligt tar slut och strax innan lokalen larmas på, måste vi utrymma. Flera av oss har fått vätskebrist av alla tårar och magmusklerna har fått sig en välbehövlig omgång. En trevlig kväll är slut!

Söndagen den 12 oktober 2014
åker många iväg tidigt på morgonen. Några tar en förhoppningsfull svamptur till.

De får snabbt ge upp och kommer tillbaka som dränkta katter i ett ösregn, som kom ganska plötsligt.
Själva stannar vi kvar ett tag och blir sittande hos Elsa och Sune. Tiden går fort när man pratar och har trevligt. Slutligen säger magarna, att det är dags för lunch. Vi far in till torget och äter en god köttbit, för att därefter köra hemåt i ösregnet.
Väster om Lidköping börjar det klarna upp och i Trollhättan är det blå himmel och sol.


Vi tackar Britt-Marie och Christer för en trevlig helg!


Nedtecknat av Agneta N 311