Surströmmingsfest, Nolia, Umeå

10 - 12 Augusti 2011
Även i år åkte Katy och jag till den av Birgitta och Björn, Nordic nr 190, anordnade klubbträffen med surströmming i samband med Stora Noliamässan i Umeå den 6 till 14 augusti.


När vi anlände till Östra Gymnasiets parkering under onsdagseftermiddagen var redan flera klubbmedlemmar på plats och vi hälsades välkomna av Birgitta och Björn. Vid middagstid gickde flesta av oss till en närbelägen pizzzeria och åt. När vi kom tillbaka till uppställningsplatsen hade det kommit ett par bilar till så att vi blev totalt nio Nordicbilar på kvällen.

På torsdagsmorgonen var det fortfarande nio bilar när ett tiotal av oss cyklade, knappt tre kilometer, till mässområdet, hela vägen på fina cykelbanor. Det är en mycket bred mässa där det finns åtminstone något av intresse för alla, tror jag. Här finns allt från jättestora skogsmaskiner till sytillbehör och såväl samisk som filippinsk mat. Per och Stefan, från Nordic husbilar AB, fanns på plats för att presentera årets nya modell och flera av de vi sett tidigare. Nordic hade fått en bra plats i centrum av alla husvagnar och husbilar.

Efter en lång dag på mässan återvände vi till Östra Gymnasiets parkering där det nu stod 17 Nordicbilar.  Några medlemmar hade, under Birgittas ledning, börjat förberedelserna för kvällens surströmmingsmiddag. Tack Nordic husbilar för surströmming, mandelpotatis, tunnbröd mm, och för sillen till dem som föredrar den! När maten var klar hade en sista regnskur passerat och vi kunde placera ut våra bord och stolar i en stor cirkel, där vi (klubbmedlemmar, Stefan och Per) sedan  satt och åt och hade det trevligt tillsammans, såväl gamla som nya träffdeltagare.
Efter maten anordnade värdarna en tipsrunda med 12 kluriga frågor och den med 12 och de med 11 rätt fick priser.

Kvart i tio på fredagsförmiddagen var vi två par som cyklade till mässan. Katy och jag tittade på det, vi inte hunnit med dagen innan och gjorde några inköp innan vi via Umeå centrum cyklade tillbaka till uppställningsplatsen där elva bilar var kvar. Förberedelserna för kvällens knytkalas, som även innehöll rester från torsdagskvällen (men inte surströmming), var i gång och snart var det dags att tända några grillar där de som ville kunde grilla egen mat. Precis som kvällen innan satte vi oss i cirkel och med nya bordsgrannar var samtalen snart igång. När solen gick ned och det blev kallare var det dags, att gå in i värmen i bilarna.

Under lördagsförmiddagen åkte vi, och flera andra deltagare, iväg från träffplatsen.

På uppvägen från Solna hade vi, tillsammans med flera långtradare och husbilar, övernattat på Trafikverkets natursköna rastplats Bölesjön mellan Sundsvall och Härnösand. Där använde vi, alldeles gratis, hela natten, en av flera elstolpar med 230 volt och 10 ampere.


Arne
Nordic nr 51Ett stort tack till värdparet, Birgitta och Björn, Nordic 190!

Några Bilder från Surströmmingsträffen i Umeå 2011

Text och foto: Maud Nordic 138