Go Kart, Grängesberg

28 - 30 Augusti 2009

Sista helgen i augusti packar vi för en gokart-helg med Bernt och Ragnhild. Denna träff har vår tonårsson bokad ett år i förväg så förväntningarna på tävlingen är hög.
I år var vi 17 bilar som kom till denna spontanträff som pågått i minst 6 år. Nu när Nordic husbilar tagit upp kampen om första pris så har träffen blivit en permanent- träff. I år kom vi lagom till fredags grillningen. Det är då historieberättande och taktik behandlas.


Lördag morgon, vi vaknar till solsken, kan det vara bättre! På förmiddagen är vi på Nostalgimuseum, det var maskinens dag. Alla gamla fina maskiner var putsade och igångsatta, det var lätt att känna de historiska vindarna efter Bernts berättelser. Den gamla ångmaskinen startade och ångbåtsmotorn tjöt och gjorde rökringar mot den blå himmelen.

Men åter till tävlingen. I år hade Patrik bestämt att han skulle köra fortare än far sin. Det var många både nya och gamla förare som med sin egen stil förgyllde tävlingen för oss supportrar. Alla var tagna av stundens allvar och det lyste en kämparanda i alla.  Patriks kämparanda visade sig räcka till andra plats i finalen.


Vädret var mycket växlande och före finalen fick vi regn. Det var här som stormästaren visade varför just han var stormästare. Det blev Roger som via sin skicklighet ännu en gång gick segrande ur tävlingen. GRATTIS!

Innan middagen, som följs av bubbelpool (för dem som vill), tog jag och Birgitta igen oss med en skön bastu, det är jobbigt att vara supporter.

 

Tusen tack Bernt och Ragnhild. Vi kommer till er träff så länge ni orkar ta emot oss.


 Katy, Nordic 51