Surströmmingsfest, Nolia, Piteå

Augusti 2008

Vår semester gick som så ofta förut norrut och då tiden stämde med Nolia-mässan måste vi ju närvara vid Nordics surströmmingsträff.


Nolia-mässan är en mässa som innehåller allt och jag tror inte att någon kan gå genom mässan utan att hitta något som intresserar. Om man har en Nordic husbil får man fribiljetter.


Birgitta och Björn Pettersson hade ordnat så vi fick stå på en plan utanför Västra Kajens Camping och utnyttja alla faciliteter som dom hade till en starkt reducerad kostnad.


En eftermiddag hade campingvärden en guidad visning av ett båt-museum som finns inom campingen. Det var väldigt intressant och medryckande.


Torsdag kväll äter vi enligt tradition surströmming med mandelpotatis, lök, tunnbröd mm.( det finns även sill för dom som inte klarar strömmingen) Nordic Husbilar bjuder på kalaset men vår kära lotterigeneral Birgitta Pettersson håller i allt det  praktiska,  vilket hon gör på ett alldeles utmärkt sätt.


Fredag kväll grillar var och en det man vill ha och vi sitter ute vid långbord njutandes av både mat och vänner.


Nästa år är det Umeå som har Nolia-mässan och ni som inte har varit på denna mässa, vill jag verkligen rekommendera, att åka dit. De som en gång har varit med kommer ofta tillbaka.


När ni är i Umeå bör ni titta på Sveriges "vackraste villaträdgård" den är mycket speciell.


Med vänlig hälsning från Kjell i Nordic 270.